Om de drukte in de binnenstad te beperken en te zorgen dat de anderhalve meter maatregel ook echt toegepast kan worden heeft de gemeente afgelopen week een aantal nieuwe maatregelen genomen. Zo zijn tientallen bankjes uit de binnenstad verwijderd om de doorstroming te bevorderen. De door burgemeester Piet Bruinooge aangekondigde looproutes voor het winkelend publiek werden dit weekend nog niet ingezet. “Met de op straat aangebrachte krijtafbeeldingen wordt ingezet op de bewustwording en eigen verantwoordelijkheid van de binnenstadbezoeker om afstand te bewaren en drukte te mijden.”

Wie zaterdag vanaf de Mient de Langestraat inliep zag meteen dat het een stuk minder druk was dan vorige week. De rijen voor sommige winkels zijn er nog wel, met als absolute koploper de rij voor Rituals. Het lijkt erop dat veel Alkmaarse moeders een cadeaupakketje van de cosmeticawinkel krijgen. In het midden van de winkelstraat staat daarom een medewerker met desinfecterende handgel. Het weghalen van de bankjes lijkt effect te hebben op de doorstroming. Er zijn, naast de verveelde mannen die wachten tot de vriendin of vrouw klaar is in de kledingwinkel, weinig mensen die blijven rondhangen. Ook op de markt is het flink rustiger. Op het Waagplein zijn de klanten op één hand te tellen en op de Gedempte Nieuwesloot loopt het ook niet echt storm.

Mogelijk heeft de sterke afname ten opzichte van vorige week te maken met het mooie weer. Op het Clarissenbolwerk is het namelijk wel een drukte van belang. De oevers zijn bezaaid met zonnebadende en relaxende bezoekers. Wel in kleine groepjes, en met voldoende afstand tussen elkaar. Ook op het water gaat het goed. De val van een beginnende supper wordt vanaf de oever met gelach beloond. “Heerlijk dit weertje zo!” roept één van de bezoekers naar een handhaver die alles van een gepaste afstand gadeslaat. Bij de bootjesverhuur staat een lange rij, maar bijna alle bootjes zijn al verhuurd. Alkmaar lijkt door de zon wel veranderd in een Mediterrane stad.
Pin It
Bekeken: 1581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/