Alkmaar Centraal


Donderdag was het de tweede keer sinds de uitbraak dat het RIVM voor regio Alkmaar geen melding gaf van positieve tests of ziekenhuisopnames voor het coronavirus. De eerste keer was op woensdag. Het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) blijft 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk, 17 voor Bergen en 9 voor Heiloo. Het aantal positieve tests in de regio blijft op 503.

Een administratieve inhaalslag is na het lange weekend niet echt gekomen. Het aantal meldingen van (voorheen) positief geteste personen steeg landelijk met 455 naar 41.774 en het aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt of lag steeg met 39 naar 11.992. Er werden door het RIVM wel weer wat meer sterfgevallen van coronapatiënten gemeld, het aantal steeg met 84 naar 5.288. Toch blijft daarmee de versterkte neerwaartse trend in stand.

Het totaal aantal bewezen en vermoedelijke coronapatiënten op IC-afdelingen was maandag 630, nadat er een paar dagen gemiddeld iets minder snel bedden vrij kwamen. Met de voorlopige raming op donderdag van 544 patiënten op IC's, zet de stevig dalende trend verder door.

Maandag kwam het aantal coronapatiënten dat op IC's overleed uit op 732. Totaal 633 patiënten konden op een andere afdeling verder herstellen en 789 patiënten waren voldoende hersteld om het ziekenhuis te verlaten. Op 29 verlieten voor het eerst meer patiënten ziekenhuizen levend dan overleden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl