Alkmaar Centraal


De Nederlandse aanpak heeft volgens het kabinet goed gewerkt. Vanaf maandag 11 mei krijgt het land van het kabinet dan ook weer iets meer ruimte. Daarbij wordt benadrukt dat naleving van de basisregels tegen verspreiding van het coronavirus belangrijker dan ooit is. Gaat het mis, zou de versoepeling weer teruggedraaid kunnen worden.

Voorlopig worden veelal regels op lokaal niveau versoepeld. De belangrijkste aanpassingen: diverse branches krijgen op 11 mei groen licht, mits men zich aan de basisregels houdt en op afspraak werkt: uiterlijke verzorging, (para)medische beroepen, opticiens maar ook autorijlessen. Sporten in groepen is dan voor alle leeftijden weer toegestaan is, al blijven wedstrijden verboden en moeten kleedkamers en douches nog dicht blijven. Bibliotheken gaan ook weer open op 11 mei.

In sectoren als de horeca en cultuurhistorie is de roep om in ieder geval gedeeltelijke heropening groot, maar het kabinet vreest dat dit nu nog onhandelbare situaties oplevert. Naar verwachting kunnen sectoren als het voortgezet onderwijs, de horeca, bioscopen en de cultuurhistorische sector vanaf 1 juni weer beperkt van start. Vanwege de verwachte toename worden mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Men wordt verzocht géén medische mondkapjes te gebruiken, zodat daar geen tekorten aan ontstaan.

Als alles goed blijft gaan kan op 15 juni het mbo deels open. Dan wordt ook naar het hbo gekeken. Vanaf 1 juli kan gemeenschappelijk sanitair weer open en kan bezoek aan horeca, cultuurhistorie, bioscopen en bijeenkomsten omhoog naar 100 personen. Vanaf 1 september zou alles weer mogelijk kunnen worden, behalve wellicht nog grote evenementen met veel publiek.

Voor een volledig overzicht, kijk op rijksoverheid.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl