Alkmaar Centraal


De persconferentie van premier Rutte op woensdagavond bracht voor vele branches het verlossende woord. Zo niet voor de sportscholen. Zij moeten nog tenminste tot september wachten tot ze hun deuren weer mogen openen. Martijn Ploeger, eigenaar van Team Victrix Fitness Alkmaar, is bang dat dit voor veel sportscholen de nekslag betekent.

"Ik ben nu bezig te kijken of ik op het parkeerterrein voor onze vestiging een grote tent, eigenlijk alleen een dak, kan neerzetten. Buitensporten is toegestaan, en we houden de 1,5 meter aan. Het wachten is op de vergunningen."

Martijn pleit ervoor om niet de hele branche weg te zetten alsof deze onmogelijk aan de RIVM-normen kan voldoen. "Ik wil dat ze bij mij komen kijken. We hebben binnen een oppervlakte van 1.000 m2, en we geven lessen in groepen van tien, maximaal vijftien mensen. Wij kunnen wel 4 meter afstand houden. En wij zijn schoner en hygiënischer dan de horeca."

Het enige geld dat nog binnenkomt is de contributie van de doorbetalende leden. "Maar er zijn veel afzeggingen. Ik heb staatshulp aangevraagd, maar dat is er nog niet. Bovendien, als we september al halen, hoe staan we er dan economisch voor? Als dit zo doorgaat ga ik over de kop."

Het enige positieve dat Martijn te melden heeft is dat er weer kinderen op de lessen afkomen, én de Alkmaar Victrix Run, die hij op de kaart heeft gezet. Sinds woensdag kunnen liefhebbers tot 20 mei de twee alternatieve routes rennen en hun gelopen tijd doorgeven. Het geld van de verkochte loten gaat niet eens naar het noodlijdende Victrix, maar naar het Rode Kruis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl