Alkmaar Centraal


Vanwege de toenemende drukte zal het Alkmaarse college komende week aan vormen van crowd management gaan doen. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waarvan burgemeester Piet Bruinooge voorzitter is, presenteert de komende week een plan om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Dit meldt het NHD. Maar bovenal wil Bruinooge dat mensen zelf de verantwoordelijkheid blijven nemen.

Uit tellingen blijkt dat het zaterdag niet drukker was dan een week eerder, maar vergeleken met een paar weken terug is het in de Alkmaarse binnenstad alweer aardig wat drukker. Bruinooge houdt de vinger aan de pols, maar zag geen reden tot ingrijpen. Hij is zeer duidelijk over dat mensen hun eigen verantwoording dienen te nemen, omdat de situatie "nog altijd fragiel" is. Wat betreft afstand houden, het kort en doelgericht houden van het shoppen, en toch maar omkeren als het ergens te druk is.

Wethouder Pieter Dijkman is bezig aan crowd management plan met een aantal fysieke maatregelen. Zo kunnen er bijvoorbeeld voorkeursroutes uitgezet worden met tape, lint, pylonnen, dranghekken en bordjes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl