Alkmaar Centraal


Net als voor velen betekent de huidige coronacrisis ook voor Toonkunstkoor Alkmaar dat ze niet bij elkaar kunnen komen. Er kan dus niet gerepeteerd worden, en een concert geven zit er ook niet in. Vrijdag 15 mei zou het  Toonkunstkoor Alkmaar een concert geven in de Grote Kerk van Alkmaar, dat geheel in het teken zou staan van 75 jaar bevrijding. Helaas zal die avond niet de prachtige muziek van M. Tippett en G.A. Rossini te horen zijn, maar blijft het stil.

Er is wel licht aan de einder: 13 december staat het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach op het programma, een vertrouwd werk voor de zangers en zangeressen. Wellicht is de coronacrisis tegen die tijd bezworen.  Mocht dat niet zo zijn dan is er nog het Requiem van A. Dvořák op vrijdag 4 juni 2021, een stuk dat het koor nog nooit heeft uitgevoerd.

De koorleden hebben de afgelopen week allemaal een klavieruittreksel van dit werk ontvangen. Bovendien zorgt dirigent en artistiek leider Marcel Joosen voor oefenmateriaal, waarmee de zangers en zangeressen hun partijen van het Requiem alvast thuis kunnen instuderen. Op die manier kan iedereen blijven zingen, al kan het niet tippen aan de wekelijkse koorrepetities.

Voor het orkest en de solisten die aan het concert op 15 mei zouden meewerken is dit een moeilijke tijd. Het koor beraadt zich op een manier waarop het hen financieel tegemoet kan komen. In ieder geval is al een contract voor volgend jaar aangeboden. (foto: Facebook Toonkunstkoor)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl