Luttik Oudorp bewoner Bauke den Otter zat donderdagochtend rustig op de bank toen hij een plof en gesis hoorde. "Ik dacht nog, wat kan dat nou zijn. Dus ik deed het raam open en zag dat de auto een lekke band had. Maar op hetzelfde moment hoorde ik het geluid weer, dus ik keek opzij en toen zag ik dat iemand met een flink mes banden aan het lek steken was".

Bauke maakte er een filmpje van en belde de politie. Die hield de dader, een 21-jarige Macedonieër, uiteindelijk aan op de Zijdam. De man, die een verwarde indruk maakte en geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd naar het bureau werd gebracht voor verhoor. Voor de eigenaars van de getroffen voertuigen was het vervelend wakker worden.

Zo'n 30 auto's en fietsen op de Voordam, zijdam en het Luttik Oudorp bleken getroffen. Her en der stonden donderdagochtend auto's op een krik, maar ook veel auto's werden afgesleept omdat er twee banden waren lek gestoken. "Ik werd wakker gebeld door mijn vriendin die zei dat ik ook maar even bij mijn auto moest kijken", verteld Suzanne Kok, één van de getroffenen. "Ik zet mijn auto voortaan wel in de Karperton garage", reageert ze.
Bekeken: 1841x