Alkmaar Centraal


De jaarlijkse lintjesregen is dit jaar door de coronacrisis anders verlopen dan normaal. Tot vorig jaar werden mensen die een koninklijke onderscheiding kregen met een smoes naar het stadhuis van Alkmaar gelokt. Dit jaar ging burgemeester Bruinooge zelf op pad om drie inwoners te verrassen. Eén inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en drie tot Leden. Omdat de heer Nieuwveen vooral veel voor Sint Pancras betekent, is hij echter door burgemeester Kompier verrast.

De net geridderde Ton Könst zet zich al ruim 20 jaar in voor de Nederlandse Gemalen Stichting, Museum In ’t Houten Huis, Stichting Sportaccommodatie Graft-De Rijp en Stichting Carillon De Rijp. Hij herstelde de, in 1904 gebouwde, stoomketels van het historisch stoomgemaal De Purmer-Noord en het uit 1663 stammende slingeruurwerk van de Grote Kerk in De Rijp en het 17e-eeuwse torenuurwerk van de voormalige kerk aan de Oost-Graftdijk. Hij onderhield dit uurwerk ook nog na de verhuizing naar In ’t Houten Huis. Verder deed hij het onderhoud, kleine reparaties en vernieuwing in Sporthal De Oosterven.

Mevrouw Martha Kruijer richtte in 1980 Stichting Zwerfdier op maar ving al thuis vanaf 1977 zwerfdieren op. Ze hielp de Amivedipost en organiseerde diverse vang- en steriliseeracties. Kruijer richtte een nieuw dierenasiel middels acties en het werven van erfenissen en donaties. Omdat het rustiger aan te doen droeg ze de leiding in februari, tegelijk met het 40-jarig jubileum van Stichting Zwerfdier, maar is nog wel adviseur en kattenknuffelaar.

Ben Diependaal zet zich al sinds 1969 in voor diverse organisaties. Hij was onder meer betrokken bij de Stichting Velsen-Noord Activiteiten Kommissie (VAK), Buurthuis Velsen-Noord, Stichting Samenlevingsopbouw Velsen, Handbalvereniging Kick, de Sint Jozefparochie in Velsen-Noord, het aanloophuis voor daklozen en de Agathakerk in Beverwijk, het Rode Kruis Alkmaar en de Ouderenbond. Voor bijna alle genoemde organisaties was hij penningmeester. Bij het Rode Kruis Alkmaar was hij betrokken bij de fusie en als gebouwbeheerder. Bij de Ouderenbond helpt hij met belastingaangiftes.

De heer Gerard Nieuwveen zet zich al 40 jaar vrijwillig in als penningmeester en bestuurslid voor Tennispark Sint Pancras en Tenniscentrum De Oostwal. Ook was hij contactpersoon voor aannemers en de tennisclub bij de bouw en onderhoud van de tennishal en het tennispark. (foto's: JJFoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl