Alkmaar Centraal


Deze week begint voor moslims de Ramadan, een maand van bezinning. liefdadigheid, saamhorigheid en overdag vasten. Piet Bruinooge, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, roept hen op om zich ook in deze periode aan de voorschriften te houden. "We moeten echt volhouden, en ons aan de noodmaatregelen houden."

"Normaal is het voor moslims een tijd van samen zijn. Samen bidden en samen eten na zonsondergang. Maar in tijden van corona is dat anders", benadrukt Bruinooge. "De moskeeën zijn gesloten en de gezamenlijke iftar-maaltijden waarmee het vasten verbroken wordt, gaan niet door. Het coronavirus blijft onze samenleving in zijn greep houden. We moeten echt volhouden. Houd afstand, doe het avondgebed thuis, en geniet met het eigen gezin van de iftar-maaltijd."

"Ik begrijp dat het voor u gemende gevoelens oproept en het voor u een hele andere Ramadan gaat worden dan u gewend bent, maar alstublieft, kom niet met grote groepen bij elkaar", spoort de veiligheidsvoorzitter aan. "En aan jongeren vraag ik: na zonsondergang niet naar buiten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat jullie er samen een bijzondere vastenmaand van kunnen maken. En dat wens ik jullie ook toe."

"Blijf gezond en Ramadan Mubarak", sluit Bruinooge af.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl