Alkmaar Centraal


De Alkmaarse filterfabrikant AFPRO verwacht volgende week met de productie van medische mondmaskers te starten. Manon van den Brand tegenover mediapartner NH Nieuws: "De mondkapjesmachine is inmiddels gearriveerd, maar het is een ingewikkeld opstartproces en de productie moet op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Op dit moment is AFPRO alles aan het voorbereiden en worden de eerste samples vervaardigd voor het testen van deze neusmondmaskers voor certificering. Het testen gebeurt door de TU Delft. Bij groen licht gaan we een miljoen mondkapjes per week produceren".

De Nederlandse zorg heeft 4,5 miljoen mondmaskers per week nodig. Vooral de thuiszorg en verpleeghuizen hebben een flink tekort aan hulpmiddelen. Door de late goedkeuring van minister van Rijn, was het echter niet haalbaar om deze week al te beginnen. Het consortium van AFPRO, Auping en DSM zal bij elkaar zo'n 25 procent van de totale behoefte in Nederland gaan dekken.

Karel Bosschieter, AFPRO CEO: “De medische maskers van ons consortium zullen de hoognodige bescherming bieden aan gezondheidswerkers in de frontlinie van deze wereldwijde crisis. Nu zijn we gelukkig samen in staat om de volgende stappen te zetten en de productie van deze levensreddende maskers voor de Nederlandse gezondheidswerkers snel op te schalen".

De Alkmaarse filterfabrikant heeft in totaal twee machines voor de productie van mondkapjes in China besteld. De tweede komt later. De distributie en verdeling van de mondkapjes onder ziekenhuizen en andere instellingen ligt in handen van de rijksoverheid: het Landelijk Consortium Hulpmiddelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl