Alkmaar Centraal


De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kijkt tevreden terug op het paasweekend. Op het sluiten van een aantal Alkmaarse skatebanen na hebben mensen zich prima gedragen en hoefde er niet of nauwelijks ingegrepen te worden, aldus voorzitter Piet Bruinooge, tevens burgemeester van Alkmaar.

In West-Friesland was het vrij druk op het water, "maar ingrijpen was niet nodig." Met de mooie dagen in het verschiet, gaat de voorzitter met de collega's in de regio in overleg of er maatregelen nodig zijn. "Vooropgesteld: we nemen liever geen maatregelen."

Net als bij het paasweekend kijkt Bruinooge tevreden terug op de eerste maand waarin iedereen te maken hebben met de verregaande coronamaatregelen. "We leven in een bizarre wereld", omschrijft hij de situatie voor mediapartner NHNieuws. "En natuurlijk hoopt iedereen dat we snel weer terug kunnen naar de normale situatie, maar dat moeten we echt nog afwachten. Op 21 april komt het kabinet met vervolgmaatregelen. En laten we vooral waken voor een tweede piek. Dus hou vol, anders zijn we veel verder van huis."

Bruinooge kan ook de eerste resultaten van de 'corona-drive-thru' op de Alkmaarse ijsbaan bekend maken: "Van de eerste groep van 265 zorgmedewerkers bleek 10,9 procent positief getest. Al deze mensen hadden al coronagerelateerde klachten, dus dit aantal klinkt veel, maar het valt me eigenlijk gelukkig nog mee."

De 'coronateststraat' blijft voorlopig nog wel een tijdje open, verwacht Bruinooge. Hij denkt dat, mochten de scholen in mei weer opengaan, ook leraren zekerheid willen hebben over of ze het virus wel of niet gehad hebben.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl