De skatebanen aan het Molentochtpad en de Munnikenweg  in Alkmaar zijn per direct verboden gebied. Jongeren negeerden, ondanks meerdere waarschuwingen en acties vanuit handhaving en politie, hardnekkig de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar. "Op het moment dat er handhavers of politie op af kwamen, waren ze weg", stelt Bruinooge. "We hebben gezegd: we stoppen met waarschuwen, dan moet je het maar voelen. Dus dan gaat 'ie gewoon dicht."

Burgemeester Bruinooge is voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en als zodanig bevoegd tot het instellen van een dergelijke afsluiting. Dat gebeurt door het instellen van een noodverordening.

Bruinooge vervolgt: "Ik wil nogmaals de oproep doen aan de jongeren: gedraag je nou. Verpest het niet voor jezelf en voor je omgeving. We doen dit niet om je te pesten, maar juist om te zorgen dat je geen gevaar bent voor jezelf en voor anderen."

De skatebanen aan het Molentochtpad en de Munnikenweg blijven tot nader order gesloten. (foto: archief Wikimedia)


Pin It
Bekeken: 1904x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/