De Facebookpagina's van Odeon en uitbaters Maud Vodegel (51) en Roel van de Pol (59) lopen vol met steunbetuigingen sinds bekend is geworden dat de wellicht bruinste kroeg van Alkmaar per 1 mei de deuren gaat sluiten. De 'O', oftewel Odeon is daarmee officieel het volgende slachtoffer van de coronacrisis. Het nieuws over sluiting kwam woensdagavond naar buiten, nadat eerst het personeel op de hoogte werd gebracht.

In 1996 namen gastvrouw Maud en de onuitputtelijk in de achtergrond actieve Roel café Odeon over van de toenmalige eigenaar. Het 25-jarig jubileum hebben ze niet mogen halen. "We liepen er al een week of twee mee rond. De sluiting tot 6 april konden we nog opvangen met ons spaargeld, maar toen bleek dat het nog langer ging duren hebben we de knoop doorgehakt", vertelt Maud aan Alkmaar Centraal. "Ik klink nu heel rationeel maar ik ben intens verdrietig, heb de hele ochtend al met vriendinnen zitten bellen, mijn hart huilt."

Er is nog wel gekeken of de beschikbare regelingen mogelijkheden boden, maar er waren toch te veel onzekerheden. "We weten niet hoe lang dit gaat duren en willen niet meer opgescheept worden met tientallen duizenden euro's schuld die je dan weer moet inlopen." Maud laat wel weten dat er, als alles achter de rug is, er wellicht toch nog een soort afscheid georganiseerd wordt.

Wie de reacties op de Facebookpagina's langsloopt krijgt een inkijkje in de relatie die Maud en Roel de afgelopen jaren met klanten wisten op te bouwen: "Ongelofelijk dat jullie levenswerk op deze manier in elkaar stort" , "Ik had er graag nu voor jouw willen zijn ... maar het is blijkbaar al te laat. GODVERRrrrrr" en "jij hebt er met je bijzondere persoonlijkheid er iets onvervangbaar van gemaakt."

Ook de diverse bands die er de afgelopen jaren hebben opgetreden laat het niet koud: "Heel veel dank voor alle plezierige optredens bij jou. Altijd een warm welkom en goed voor de bands zorgen (ook als de kas al bijna leeg was) en voor je klanten en je medewerkers. Je mag heel trots op jezelf zijn en wij zijn het op jou. XXX." (foto: café Odeon)

 
Pin It