Alkmaar Centraal


"Natuurlijk weet je dat het coronavirus er niet uitziet als een monstertje. Maar toch is het wel griezelig en vooral zo stiekem. Een vervelend gedrocht, dat is een passend woord. Hoe ziet het virusgedrocht er uit? Teken of schilder 'm!" Met deze woorden roepen de Alkmaarse kunstenaars Rob Komen en Kees Oosterbaan op hun website hetvirusgedrocht.nl kinderen op hun creatieve versie van het virus op te sturen.

Naast tekenen en schilderen kunnen kinderen ook knippen en plakken, kleien, papier-maché gebruiken, vetkrijt en karton. Allemaal spullen die iedereen wel in huis heeft, of waar makkelijk aan te komen is. De foto's van de eindresultaten kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna ze verzameld worden op de site. Zo ontstaat het 'eerste Monsterlijk Museum ter wereld'.

Het kunstproject is speciaal opgezet voor kinderen die vanwege de coronacrisis nu al lange tijd thuis zitten en zo langzamerhand tegen de muren opvliegen. Zo zijn ze even lekker bezig en kunnen ze hun zinnen verzetten. Hun ouders hebben dan ook wat tijd voor zichzelf.

Komen besluit: "Als het virusgedrocht opgehoepeld is gaan wij ook nog een echte tentoonstelling inrichten van alle werkstukken in de centrale bibliotheek in de stad."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl