Achter het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar is een flink stuk van het parkeerterrein afgezet met hekken en zijn bomen gesnoeid. En daar is een goede reden voor. De helikopters met een patient landen voorlopig niet meer bij het AFAS Stadion maar direct bij het ziekenhuis. Op die manier wordt het transport van de landingsplaats naar het Noordwest Ziekenhuis overgeslagen en wordt minder druk op het ambulancevervoer gelegd.

Woensdagmiddag werd, vanaf een booreiland, voor het eerst een patient direct naar het ziekenhuis gevlogen. Afgezien van de helikoptervlucht doorloopt de patient daarna het inmiddels gebruikelijke traject. "Het gaat in dit geval om een patient zonder Corona-klachten, dan wordt er een andere stroom gevolgd dan bij patiënten met Corona-klachten. Er is een triage tent neergezet waar dat meteen duidelijk wordt", vertelt woordvoerder Marieke de Vries aan Alkmaar Centraal.

"We hebben ons de afgelopen periode voorbereid op een grote stroom patiënten en we zien ook dat het aantal patiënten dagelijks toeneemt, maar het is wel onder controle. Er wordt nu vooral veel gevraagd van de medewerkers." Ook de omwonenden moeten de komende tijd rekening houden met extra belasting door de helikoptervluchten. Ze zijn daarover van tevoren geïnformeerd door het ziekenhuis.
Pin It
Bekeken: 2967x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/