Alkmaar Centraal


Eén van de nieuwe maatregelen van het kabinet is een verbod op samenscholing met meer dan drie personen van 12 jaar en ouder. GGD Hollands Noorden raadt daarnaast mensen aan om ook voorzichtig te zijn met bezoek thuis. Het verzoek is om feestjes voorlopig uit te stellen. "In praktijk lukt het niet om binnen een groep voldoende afstand te bewaren". Voor wie toch heel graag bij elkaar wil komen: "Naast het eigen gezin, is het advies om het bezoek thuis te beperken tot drie personen."

Andere door de overheid aangescherpte maatregelen zijn het tot 1 juni afgelasten van evenementen en bijeenkomsten, ongeacht het aantal beoogde bezoekers. Daarnaast moesten kappers, nagel-en schoonheidssalons de deuren tot in ieder geval 6 april sluiten.

Het advies blijft om alleen de deur uit te gaan voor werk dat niet thuis kan worden gedaan, boodschappen of even een frisse neus. Bovendien wordt nu niet alleen verzocht om thuis te blijven met verkoudheid, keelpijn, hoestbuien of koorts, maar ook als iemand in het huishouden koorts heeft. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl