Alkmaar Centraal


Maandag werd voor alle hulpbehoevende mensen in Heerhugowaard en Alkmaar een noodoproep gemaild naar Waards burgemeester Bert Blase. De schrijfster, die liever haar naam niet vermeld heeft, vraagt hem om de Voedselbank Alkmaar e.o. donderdag weer te laten openen. Blase heeft inmiddels gereageerd.

De schrijfster benadrukt in haar mail dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank vaak niet de mogelijkheid hebben om voor langere tijd in te slaan of zelfs helemaal geen geld voor hebben voor eten. Daarbij komt dat dikwijls de goedkopere merken snel uitverkocht zijn. "Daarom is er voedselbank."

"Overal op televisie zien wij dat horeca, winkels en vele andere mensen de voedselbanken juist helpen", schrijft ze. "Maar wat doet Alkmaar (Heerhugowaard valt onder Alkmaar qua voedselbank), die sluit doodleuk zijn deuren drie weken lang!!! Belachelijk en dit moet ook niet mogen omdat zij een VITALE FUNCTIE hebben, net als alle andere supermarkten of winkels."

De voedselbank zou voor de sluiting veel grotere pakketten verstrekt hebben, maar ze schrijft dat dit bij lange na niet genoeg is om het gat te overbruggen. Iedereen is volgens haar erg dankbaar voor de hulp, maar de nood wordt hoog:  "De voedselbank van Heerhugowaard is al niet echt heel groot. En vaak nog beschimmeld of ver over datum. Je kan met een groot pakket net aan vier volle dagen eten, dus het is best schaars."

"Mensen zonder eten hebben minder weerstand en worden sneller ziek aan Corona... Is dat wat we willen????? NEE", zet de schrijfster voort.

Ze erkent dat het vrijwilligerswerk bij de voedselbank niet zonder risico op besmetting is, maar als vitaal werk zou het voortgezet moeten worden. "Ja vrijwilligers zijn het, maar vrijwillig is niet vrijblijvend!"

Burgemeester Blase toont begrip in zijn vlotte reactie en schrijft dat de gevoelige kwestie in het college van B&W is besproken. Hij stuurde de mail door naar wethouder Bert Fintelman voor een inhoudelijk antwoord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl