Alkmaar Centraal


Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord vraagt mensen om tijdelijk bij te springen in de hulp- en zorgverlening. De oproep geldt niet alleen voor wie een zorgopleiding heeft, zoals oud-zorgverleners, studenten en docenten, ook mensen die geen ervaring of opleiding hebben kunnen een steentje bijdragen.

Mensen en organisaties met een zorgachtergrond kunnen zich aanmelden via extrahandenvoordezorg.nl. Een coalitie van partijen heeft deze website opgericht om initiatieven ter ondersteuning van zorgverleners te bundelen in een landelijke database. Inmiddels zijn dat er duizenden initiatieven van individuen en organisaties, die via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties kunnen worden gematcht met hulpbehoeften van zorg- en welzijnsorganisaties.

Maar wie geen ervaring is ook meer dan welkom. Het Rode Kruis heeft een netwerk van ruim 70.000 mensen speciaal voor situaties als deze corona-crisis. Ze kunnen van alles doen, bijvoorbeeld flyeren en voor kwetsbare mensen boodschappen of medicijnen halen. Meer informatie en aanmelden via rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl