Alkmaar Centraal


De maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus gaan steeds verder en hebben steeds grotere gevolgen voor iedereen. Eén van de groepen die wordt getroffen is de marktondernemer. Afgelopen zaterdag werd de markt in Alkmaar in drie delen opgeknipt zodat er niet teveel mensen bij elkaar zouden komen; één deel stond op het Waagplein, één deel op de Gedempte Nieuwesloot, en een deel op het Canadaplein.

Per kraam werden ook maatregelen getroffen zodat er anderhalve meter afstand tussen de klanten gerealiseerd kon worden. Via rood-wit lint en bordjes met instructies werden de klanten langs de kramen geleid. Maar wie de markt bezocht kon meteen zien dat er maar erg weinig klanten waren. Vooral op het Waag- en Canadaplein bleef het erg rustig.

"Ik ben hier wel heen gekomen maar heb vandaag vijf klanten gehad, dit heeft meer gekost dan het heeft opgeleverd", vertelt één van de ondernemers. Vooral bij de kramen die niet op de 'eigen' plek kunnen staan wordt de pijn gevoeld: "Normaal gesproken heb je nog wel je vaste klantjes, maar die kunnen je nu niet vinden waardoor het nog erger wordt."

De kramen die wél op de eigen plek kunnen staan en 'eetbaare handel' verkopen draaien het beste. "Ik heb inderdaad de vaste klantjes die blijkbaar juist nu komen en kopen, dat is een fijn gevoel. Maar dat het allemaal een paar tandjes minder loopt is wel duidelijk ja", zo laat een redelijk positieve marktkoopvrouw weten. (foto: Marco Schilpp)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl