Alkmaar Centraal


Normaal gesproken is het de bedoeling dat buurtpreventieapps alleen worden gebruikt voor risico's voor de veiligheid, maar vanwege de groeiende problemen rond het coronavirus heeft Stichting WhatsApp BuurtPreventie besloten om hier een uitzondering voor te maken. Dit laat mediapartner NH Nieuws weten. Met de toevoeging #coronahulp mag nu ook om hulp gevraagd worden. In Alkmaar en Enkhuizen is daar inmiddels gehoor aan gegeven.

Stichting WABP heeft samen met haar 9.250 beheerders een geschat bereik van ongeveer 550.000 Nederlanders die elkaar binnen de eigen woonomgeving hulp kunnen bieden aan hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "We hebben alle beheerders een mailtje gestuurd en gevraagd of zij in hun appgroep een uitzondering willen maken voor corona", vertelt Mike Thies namens de stichting.

In de Alkmaarse buurt Ooievaarsnest en verschillende straten in Enkhuizen wordt de buurtapp al ingezet om buurtbewoners die wat steun nodig hebben een platform te bieden. Denk aan boodschappenhulp of een oppas of een hond die uitgelaten moet worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl