De ambulances in de regio maken deel uit van wat we de 'acute zorgketen' noemen, en ook binnen die keten zijn vanwege de uitbraak van het Coronavirus de protocollen aangepast. Het is op zich niet ongebruikelijk dat er patiënten vervoerd worden die te maken hebben met een besmettelijke bacterie of een besmettelijk virus, de ambulancebemanning draagt dan beschermende kleding, brillen, mondmaskers en hoofdbedekking.

Na een dergelijke inzet keert de ambulance terug naar de ambulancepost om daar schoongemaakt te worden. Op basis van de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus worden nu echter alle ambulances in de regio aan het einde van iedere dienst gereinigd. Dat gebeurt, in tegenstelling tot sommige regio's,  niet met de hand maar met een speciaal apparaat dat de ambulance 'uitgast'.

Daardoor wordt het risico op zogenaamde kruisinfecties tot een absoluut minimum teruggebracht. Het apparaat wordt, geladen met een speciale patroon, in de ambulance geplaatst en aangezet. Na ruim een half uur is de ambulance weer helemaal schoon en inzetbaar.

 
Pin It