Alkmaar Centraal


Alkmaar stemt in met een parkeerverzoek van de Noordwest Ziekenhuisgroep NWZ. In verband met de uitbraak van het Coronavirus heeft NWZ een speciaal mobiel Coronateam ingesteld. Dit team moet zo snel mogelijk in het ziekenhuis aanwezig kunnen zijn. De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de gemeente daarom toestemming gevraagd om leden van dit team in de omliggende straten te laten parkeren.

Hoewel het verzoek onder normale omstandigheden niet ingewilligd zou worden  is het in deze crisissituatie essentieel dat de betreffende medewerkers in de buurt van het ziekenhuis kunnen parkeren. "Zo gaat er geen tijd verloren en is het team snel inzetbaar Het is daarom noodzakelijk tijdelijk af te wijken van de regels", zo stelt de gemeente in een persbericht.

"Dit besluit is vanzelfsprekend snel genomen. Waar we kunnen doen wij er alles aan om de strijd tegen het Coronavirus te ondersteunen. Het toestaan van parkeren in de omliggende straten voor dit team is daarom voor ons vanzelfsprekend.", zo laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Deze regeling blijft van kracht gedurende de nationaal afgekondigde maatregelen van het kabinet. De voertuigen die onder deze regeling vallen zijn duidelijk herkenbaar door middel van een kaart in het voertuig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl