Alkmaar Centraal


De provincie Noord-Holland voert vanaf maandag 23 maart herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart. Onder andere zullen brugdelen worden vervangen. Hiervoor is de hefbrug, gelegen in de Oterlekerweg bij de kruising met de Huygendijk, tot en met vrijdag 3 april tussen 7:00 uur en 16:00 uur dicht voor het meeste gemotoriseerde verkeer. Te hoog vaarverkeer moest al omvaren.

Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via Rustenburg over de brug naast de N242. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden over de brug geleid.

Tijdens een inspectie in oktober 2019 bleek dat de ophangpunten van het beweegbare deel van de brug waren doorgeroest. De brug mocht niet meer geopend worden en zwaar verkeer moest omrijden. Na herstel eind februari was de brug wel weer toegankelijk voor zwaar verkeer. De brug is op tijd klaar voor het vaarseizoen.

Meer informatie is te krijgen via het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg het werk op gebiedscontractmiddennoord.nl of Twitter @ProvincieNH. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl