Alkmaar Centraal


Het is nog even afwachten of Koningsdag doorgaat in Alkmaar. Het gemeentebestuur is er nog niet over uit. "Heel actief zijn we er nog niet mee bezig, maar we proberen de ontwikkelingen zo goed mogelijk te volgen", zegt de woordvoerder tegen mediapartner NH Nieuws. "Het heeft nu nog niet onze hoogste prioriteit, maar het heeft zeker onze aandacht". Begrijpelijk, maar ondertussen wachten organisatoren van Koningsdag evenementen in spanning af.

Gemeente Alkmaar volgt op dit moment de landelijke richtlijn over evenementen. "Voorlopig gaan alle evenementen voor meer dan 100 personen tot 6 april niet door". De komende tijd wordt gekeken of activiteiten van zowel de gemeente als derden kunnen doorgaan, eventueel in aangepaste vorm.

Concrete plannen liggen er nog niet. "Je probeert natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over dit soort dingen, maar je wilt dat wel goed en gedegen doen", aldus de gemeentelijke woordvoerder. "Het is een constante afweging die je maakt."

Ondertussen wachten evenementenorganisatoren in spanning af. "We kunnen nu weinig doen. We kunnen niet stoppen en we kunnen niet doorgaan", aldus Dennis Luken, organisator van het Oranjefeest op het parkeerterrein naast het AZ-station. "Wij moeten onze leveranciers, partners en artiesten kunnen informeren en daarvoor hebben wij spoedig uitsluitsel nodig."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl