Alkmaar Centraal


NS en ProRail nemen maatregelen om te zorgen dat treinreizigers de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare treindienst. Vanaf zaterdag 21 maart start een "speciale basisdienstregeling". Deze versoberde dienstregeling heeft beperkt gevolgen voor treinreizigers in regio Alkmaar.

Het aantal treinreizigers is volgens NS gekelderd naar slechts 15 procent van de hoeveelheid op een normale werkdag, maar om iedereen wat extra ruimte te bieden wordt uitgegaan van 35 procent. De situatie wordt dagelijks gemonitord.

Door heel Nederland rijdt vanaf zaterdag twee keer per uur een trein langs alle stations in alle richtingen. Daarnaast wordt de verbinding Arnhem-Den Helder als "belangrijk" beschouwd en dat houdt in dat er extra treinen (Intercity's) rijden van Heerhugowaard richting Amsterdam en vice versa. Voor de precieze dienstregeling kan ns.nl worden geraadpleegd. Daarnaast doet de NS zijn "uiterste best" om per station, waar aanwezig, tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open te houden.

Bovendien wordt tijdens de reguliere schoonmaak extra aandacht besteed aan plekken die veel reizigers aanraken, zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is worden zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld.

John Voppen, CEO van ProRail: "Bij ProRail kijken we deze tijd extra naar elkaar om. We zetten er de schouders onder om te zorgen dat de treinen kunnen blijven rijden. Daarvoor is het cruciaal dat onze treinverkeersleiders, specialisten en incidentenbestrijders, en de monteurs van onze aannemers fit blijven. Bij hun werkzaamheden volgen ze de richtlijnen van het RIVM. (...) We houden de situatie nauwlettend in de gaten om zo nodig verdere maatregelen te nemen". Ondanks eerdere maatregelen is het aantal ziekmeldingen bij de NS en ProRail gestegen.

"We hebben te maken met een zeer uitzonderlijke situatie waardoor het mogelijk niet altijd lukt om de service te bieden die u gewend bent", aldus Voppen. "We vragen hiervoor uw begrip. Ga daarom goed voorbereid op reis. Check altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app.​"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl