Alkmaar Centraal


Voorlopig is het openbaar vervoer nog actief en zijn alleen bepaalde diensten stilgelegd. Ook de twee pontjes die Alkmaar rijk is varen nog. Schipper Piet van Utrecht van het pontje bij de Leeghwaterbrug heeft wel maatregelen genomen; bij de steiger hangt een bordje dat er niet meer dan acht passagiers tegelijkertijd aan boord mogen zijn.

"De mensen snappen dat het te maken heeft met de onderlinge afstand, er is geen enkel probleem. Ook niet als mensen daardoor even moeten wachten.", zo laat Piet Alkmaar Centraal weten. "Uiteraard hebben we dit in overleg gedaan met SPIE, maar die vonden het ook een prima idee." Piet merkt dagelijks dat onder andere de scholen dicht zijn. "Normaal gesproken zet ik tussen de 700 en 800 mensen over, nu tussen de 400 en 500."

Schipper Kees Nieuwland van de Wal-Nood, die bij de Bierkade vaart, heeft nog geen beperkingen ingesteld: "Dat is tot nu toe nog niet nodig geweest. Net had ik wel een vrije volle boot, dus het is best een goed idee om er over na te denken." Wel merkt ook hij de gevolgen van de maatregelen. "Het is fors rustiger inderdaad, ik denk dat ik de helft van het normale aantal mensen overzet", zo vertelt hij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl