Donderdag werd tijdens een persconferentie aangekondigd dat alle evenementen met meer dan 100 mensen geen doorgang kunnen vinden vanwege het gevaar voor verspreiding van het corona-virus. Een heldere maatregel die betekent dat ook de eerste Alkmaarse Kaasmarkt van het seizoen niet door kan gaan.

Kaasvader Willem Borst heeft alle begrip voor de maatregel, maar vindt het desondanks wel jammer: "Twee maanden geleden hoopten we nog dat het zou overwaaien maar inmiddels weten we beter. Het is inderdaad heel erg jammer, de eerste kaasmarkt is toch altijd bijzonder. Iedereen is er mee bezig en heeft een beetje de kriebels."

Het niet doorgaan van een Alkmaarse kaasmarkt is sowieso bijzonder. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog is er een korte onderbreking geweest, daarna nooit meer. "Zelfs tijdens de staking in de jaren 60 ging de kaasmarkt toch door", vertelt Borst aan Alkmaar Centraal.

Via een persbericht werd vrijdagochtend het afgelasten naar buiten gebracht. "Communicatie is nu heel belangrijk en de maatregel is glashelder. We waren hierop voorbereid, maken nu pas op de plaats en informeren alle stakeholders", zegt  Alkmaar Marketing en VVV Ger Welbers. Alkmaar Marketing heeft de publicatiedatum van het kwartaalmagazine Alkmaar Prachtstad twee weken uitgesteld om toch de laatste informatie mee te kunnen nemen.
Pin It