Alkmaar Centraal


Ook de judosport in Europa heeft te lijden onder het corona-virus. Yannick van der Kolk zou aan een Europacup in Zwitserland deelnemen, maar dit toernooi werd geschrapt. Zijn broer Dylan zal niet naar Portugal en Italië hoeven omdat ook zijn Europacups werden afgelast. Het NK Judo U21 in Almere ging wél door. Daar sleepte de pas 18-jarige Dylan het brons binnen, net als zijn leeftijdsgenoot Jonathan Houkes.

Dylan had een zware loting in de -66 kg klasse. Zijn eerste partij won hij eenvoudig, maar daarna trof hij Ennio Mertens, een van de favorieten. De Alkmaarder had de overhand en scoorde een wazari (half punt), maar 12 seconden voor tijd deed Ennio een alles-of-niets poging met een beenhaak en scoorde een ipon (vol punt). Via de verliezersroute restte Dylan hooguit brons, maar daar ging hij vol voor. De zoon van judo goeroe Tom van der Kolk vocht zich met grote overmacht en vier keer ipon naar de kleine finale, om die binnen twee minuten af te ronden met twee keer een wazari.

Jonathan Houkes kwam zonder veel problemen door zijn drie voorronden in de categorie -73 kg, maar daarna verloor hij net aan de kwartfinale, waardoor ook hij hooguit brons kon winnen. En dat deed hij. Na twee keer winst scoorde Jonathan met een mooie sutemi (offerworp) ipon voor de derde plaats.

Namens Topsport van der Kolk nam ook Linda Agterberg mee in de categorie -48 kg. In de eerste ronde hoefde ze niet aan te treden en daarna verloor ze. Linda kwam echter niet tot het brons; na één gewonnen partij werd ze afgestopt en was haar toernooi voorbij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl