Alkmaar Centraal


Robin Berkhout en Merijn Casper Lioen van het ROC Horizon College zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied. Zij deden mee aan Skills Heroes, de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten, gehouden in Leeuwarden. Robin uit Andijk, van het Horizon College Heerhugowaard, veroverde voor de tweede keer op rij de titel bij de timmermannen. Merijn Casper Lioen uit Zwaag won het goud bij de Applicatie- en Mediaontwikkelaars en mag in Oostenrijk een gooi gaan doen naar de Europese titel. Helaas voor Robin is er geen EK voor timmermannen.

Er werden nog meer prijzen gewonnen door Horizonstudenten. Demi Steeman uit Heerhugowaard (verzorgende IG) en Barry de Nijs uit Bovenkarspel (junior accountmanager) behaalden zilver, derde plaatsen waren er voor Stijn Appel uit Opmeer (schilder) en Lotte Hollenberg uit Castricum (verpleegkundige). In totaal deden dertien mbo'ers van het Horizon mee. Velen van hen wonen niet in het HAL-gebied, maar zitten er wel op school.

Robin Berkhout werkt in de praktijk bij bouwbedrijf Desaunois via opleidingspartner ESPEQ. Hij veroverde de titel voor de tweede keer op rij: "Ik ging neutraal de wedstrijd in en ik had geen last van de druk om mijn titel te verdedigen. De opdracht was het maken van een kapconstructie, dat kan ik, drie kwartier voor het einde van de wedstrijd heb ik het werkstuk ingeleverd. Ik ben erg blij met de winst."

Merijn Casper Lioen heeft als stagebedrijf Canvas Heroes en kreeg als applicatie- en mediaontwikkelaar vier opdrachten, waaronder het maken van een website waar mensen foto’s kunnen uploaden. " Het was heel goed te doen. Ik was dan ook ruim binnen de gestelde tijd klaar. In de groep van applicatieontwikkelaars zaten alleen jongens. We waren zeer aan elkaar gewaagd en daarom was ik ook superblij dat ik er met het goud vandoor ging.’

Een overzicht van de deelnemers namens het Horizon College en hun klassering:
Kapper: Shearon Ruby de Vriend uit Noord-Scharwoude – vierde plaats
Gastvrouw: Hui Ting Wu uit Zaandam - vierde plaats
Sanitaire- en Verwarmingstechnicus: Sam Strijbis uit Dirkshorn – vijfde plaats
Metselaar: Seime Kaandorp uit Zuidschermer – zesde plaats
Kok: Thijs Stekelenburg uit Schagen – achtste plaats
Verkoopspecialist: Rich Wesker uit Bergen – achtste plaats
Facilitair Dienstverlener: Shannon Bakker uit Egmond aan den Hoef – achtste plaats. (foto: Rob Duin)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl