Zondag was het internationale vrouwendag en het CBS had goed nieuws te melden. Ruim zes op tien vrouwen in Nederland werkt. Bij de mannen staat de teller op zeven op tien, en dat betekent dat vrouwen langzaamaan steeds meer te zien zijn op de werkvloer. Zondag stond in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld.

Womanlink vierde dat in het voormalige V&D pand in Alkmaar, tegenwoordig bekend als Het Nieuwe Warenhuis met een uitgebreid programma en workshops. Als thema werd aangehaakt bij het internationale thema voor vrouwendag 2020: Vrijheid. Wethouder Paul Verbruggen, Samira Rafaela (Europarlementariër namens D66) én de Alkmaarse nachtburgemeester Robert-Jan Wille openden het festival waarna de bezoekers terecht konden bij onder andere een DJ workshop of een workshop 'maak je eigen trilrobot'.

Er was een sociaal plein, lekker eten en natuurlijk waren er de nodige informatiestands van verschillende vrouwenorganisaties en over beauty en readings en er kon een shirt of tas bedrukt worden. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was er ook en maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te bekijken is.
Pin It
Bekeken: 2431x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/