Eind maart verhuist Dierentehuis Alkmaar e.o. met de nu aanwezige zeven honden en 16 katten naar een locatie in Purmerend, omdat de eigen opvang te slecht is geworden. De kinderen uit groep 7 van Daltonschool Liereland waren nog net op tijd om een rondleiding te krijgen door het oude asiel, terwijl ze langs gingen om een symbolische cheque uit te reiken. Met hun jaarlijkse acties voor een goed doel hadden ze 500 euro verzameld.

Ieder jaar kiezen de kinderen van Liereland, de ouderraad en het goede doelenteam een goed doel en voor dit schooljaar was de keuze op het noodlijdende Dierentehuis Alkmaar gevallen. De groep die de meeste lege statiegeldflessen ophaalde mocht de cheque uitreiken en kreeg een rondleiding. De laatste rondleiding voor de verhuizing. De uitreiking stond wat later gepland maar is naar voren gehaald vanwege het verlaten van het pand, dat deels alweer uit 1957 stamt.

De rondleiding begon bij de ziekenboeg. Verder is er een ruimte om dieren ter observatie of genezing gescheiden te houden en zijn er de dierenverblijven en een buitenruimte. Een kleine groep vaste medewerkers werkt een aantal uren per dag, de verzorging is in handen van een grote groep vrijwilligers. In principe worden alleen honden en katten opgevangen, maar soms wordt bijvoorbeeld knaagdieren tijdelijk onderdak geboden, tot ze naar een knaagdierenopvang kunnen.

De dierenopvang mag zich gelukkig prijzen. Twee weken geleden kreeg het al een donatie van 921 euro uit handen van Specsavers Alkmaar. De bedoeling is dat het dierentehuis over twee of drie jaar weer terugkomt op een nieuwe locatie in Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 3389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/