Van 14 tot en met 24 maart klimt een groep van 17 Nederlanders naar de top van de Mount Meru in Tanzania, een berg van 4.566 meter hoogte: de ‘Kili Mount Meru Challenge’. Onder de deelnemers bevindt zich ook de 72-jarige Alkmaarder Ewoud Beemster, die net als de rest van de groep probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor 650 kansarme gezinnen in Kamachumu. Hij heeft al 4.820 euro opgehaald voor dit VSO-project.

Ewoud bereidt zich voor op de challenge door veel te sporten. Hij doet drie keer per week aan fitness en zwemt daarnaast wekelijks. Hij maakt zich wel zorgen over het klimaat op de berg en de kans op hoogteziekte. "Maart is het regenseizoen in Tanzania, en klimmen met natte kleding is natuurlijk niet ideaal. Met die hoogteziekte ga ik nog oefenen in een drukkamer."

Tijdens de klim komt zijn dochter Janneke hem aanmoedigen. Zij woont met haar man en kinderen in Tanzania, waar ze vrijwilligerswerk doet. Ewoud verheugt zich op een weerzien met dochter en kleinkinderen.

Het programma waarvoor Ewoud en zijn vrienden geld inzamelen richt zich op voedselzekerheid, inkomen en kwaliteit van onderwijs voor 650 kansarme gezinnen in Kamachumu: alleenstaande moeders, kinderen met een beperking en grootouders die voor hun kleinkinderen zorgen omdat de ouders er niet meer zijn.

Iedereen kan Ewoud’s actie nog sponsoren via kominactie.vso.nl/actie/ewoud-beemster.
Pin It