Stichting Sport-Z start vrijdag 20 maart met een nieuwe achtweekse weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De training wordt verzorgd in de gymzaal aan de Tochtwaard in Alkmaar en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die moeite hebben aansluiting te vinden bij het reguliere aanbod, of een GGZ-indicatie hebben.

Door middel van de methode 'Denken, Durven, Doen' en specifieke boksoefeningen wordt er in acht lessen spelenderwijs gewerkt aan vertrouwen hun eigen vaardigheden.  Aan bod komen onderwerpen als zelfkennis, negatieve gedachten herkennen en ombuigen, omgaan met faalangst en kritiek, vertrouwen krijgen in eigen handelen en reageren op plagen en pesten. Door te oefenen met ‘ander gedrag’ ervaren ze succes, leren ze beter voor zichzelf op te komen en krijgen ze meer vertrouwen.

De lessen zijn op vrijdagen om 16:30 uur en duren een uur. De hele cursus kost 85 euro en aanmelden kan via sport-z.org/ikdurf. Voor meer informatie, neem contact op met projectcoördinator Yalmard Kusten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38324247.