De wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en The Rams oogde door de wind niet echt aantrekkelijk, maar spannend was het wel degelijk. De teams hielden elkaar vrijwel de hele wedstrijd in balans, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd ging het mis voor Alkmaar en verloor het thuis met 19-32.

Het eerste kwartier kon geen van beide teams doorbreken. Toen werd een klein foutje aan Alkmaarse zijde afgestraft met een try. Doordat The Rams de extra trap op de palen miste bleef het bij 0-5. Daarna kreeg Sven Bloem een strafschop vanwege een (te) hoge tackle en die ging wel tussen de palen voor 0-8. The Rams misten een volgende strafschop. De wedstrijd kenterde en na een lange serie van gewonnen 'rucks' vlak voor de goal-lijn vond de scheids de overtredingen tegen Alkmaar genoeg geweest. De straftry - een zware maatregel - en conversie leverden een 7-8 ruststand op.

In het begin van de tweede helft braken The Rams door en kwam een tackle maar nét te laat. De conversie van ver opzij lukte ook, zodat Alkmaar tegen een 7-15 achterstand aankeek. De thuisploeg kwam sterk terug en Fotu Latu scoorde uit een scrum. Nick Baron kickte stand met een conversie naar 14-15. The Rams mochten weer eens een strafschop op de palen nemen en misten, maar daarna volgde wel een try omdat Alkmaar de bal knullig verloor. Daarna was het aan Alkmaar om twee strafschoppen te nemen, maar de scrum captain koos beide keren om scrum, waaruit Fotu Latu de tweede keer een try scoorde. Daarmee kwam de score op 19-20.

Vlak voor het einde van de officiële speeltijd ging het helemaal mis bij Alkmaar. The Rams scoorden 19-25. Nog was niet alles verloren maar diep in blessuretijd verdedigde Alkmaar paniekerig achter de eigen goal-lijn en dat werd afgestraft. De eindstand werd 19-32.
Bekeken: 2846x