Zaterdag werd voor bewoners van de nieuwe Alkmaarse wijken Hollandse Tuin en Vroonermeer Noord een tuinenmiddag in het kader van 'Steenbreek Alkmaar' gehouden. Doel is om met elkaar tuinen open te breken om de stenen plaats te laten maken voor bloemen en planten waar vogels, bijen en vlinders graag op af komen. Tientallen wijkbewoners kwamen op de tuinenmiddag af om inspiratie op te doen.

Bezoekers konden allerlei informatie inwinnen bij de aanwezige tuinontwerpers, kwekers en hoveniers over de vorm van hun tuin en wat erin te planten. “Fijn om hier ideeën op te doen voor onze nieuwe tuin. Wij willen een natuurlijke tuin, die niet veel onderhoud vraagt. We hebben vanmiddag veel praktische informatie gekregen”, aldus een van de bezoekers.

Het klimaat verandert. In de zomer is er vaker droogte en daarbuiten regent het vaak meer en ook harder. Heftige buien veroorzaken dikwijls voor wateroverlast, maar het riool wordt minder belast als groene tuinen een deel van het water opvangen. Verder zijn groene tuinen prettiger om in te verblijven en naar te kijken, en trekken ze vogels, vlinders en bijen aan.

De tuinenmiddag en de andere activiteiten van Steenbreek Alkmaar worden georganiseerd door Hortus Alkmaar, in opdracht van de gemeente. Meer informatie op alkmaar.nl/steenbreek.
Pin It
Bekeken: 2860x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/