Na de brand op het PCC Fabritius in Alkmaar, nu bij na drie weken geleden, hebben de 500 leerlingen en medewerkers van de school weer een dak boven het hoofd. Bij InHolland hebben ze een plekje gekregen in een leegstaand gebouw. Het is alleen nog wel flink wennen.

De 12-jarige Bart Kusch en 13-jarige Sophie van Keulen kunnen hun weg door het gebouw nog niet altijd even goed vinden. "Het is wel gek nog steeds", vertelt Bart. "Het is de eerste week nog wel een beetje een speurtocht om het juiste lokaal te vinden. Maar het went op zich wel." Ook Sophie moest nog wel even wennen. Ook de conciërge van Inholland moest dat nog. "De verwarming deed het niet, gelukkig mochten we onze jas aanhouden."

Voor veel medewerkers van de school is het improviseren. Zo moet de muzieklerares een lesje muziektheorie geven, aangezien de gitaren en piano's nog stinken naar de rook. "Die moeten nog in de ozonkamer", vertelt ze. De ozonkamer is een kamer waar een luchtverfrisser in wordt geïnstalleerd zodat de instrumenten weer gebruikt kunnen worden.

En dat zo'n noodgedwongen verhuizing er wel inhakt, beaamt ook Sandra Kerkhof, directrice van het PCC Fabritius. "Het belangrijkste is dat de leerlingen zich weer thuis voelen." Dat lukt volgens haar maar ten dele. "De ene leerling wordt baldadig en de andere timide, iedereen is nog op zoek naar z'n eigen plekje."

Bij de directrice heerst nog altijd ongeloof over dat de brand in haar school was aangestoken, en dat daarvoor twee minderjarigen zijn opgepakt. "In het onderwijs krijgt iedereen meerdere kansen als het nodig is. Brandstichting is heel ernstig en we maken ons vooral zorgen. Wat is er met deze jongeren aan de hand? Je vraagt je vooral af waarom iemand dit doet." De leerlingen zitten overigens niet op haar school.
Pin It
Bekeken: 3224x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/