Het coronavirus grijpt nu ook in Europa om zich heen en vooral in Italië gaat het razendsnel. Woensdagmiddag stond de teller in het land op 323 gevallen van besmetting met COVID-19, en elf mensen die eraan overleden. "Paniek is niet nodig", vindt BAS, maar de fractie vindt dat Alkmaar voorbereid moet zijn op de "onzichtbare vijand" en stelt het college vragen hierover.

BAS ziet graag dat alle mogelijkheden in kaart worden gebracht om het virus buiten Nederland en in het bijzonder buiten Alkmaar te houden. Vele inwoners reizen door Europa en de stad trekt vele toeristen aan, zeker als het kaasmarktseizoen weer begint. Dat is op vrijdag 27 maart.

BAS vraagt het college dan ook of gemeente Alkmaar en het Noordwest ziekenhuis draaiboeken hebben voor een virusuitbraak, en of er overleg staat gepland met het Ministerie van Volksgezondheid voor een goede voorbereiding. Ook vraagt de lokale partij of het college bereid is om in kaart te brengen in hoeverre mensen vanuit Alkmaar naar gebieden gaan waar besmettingen zijn geconstateerd.
Pin It
Bekeken: 3439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/