Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenis selfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af.  In ‘Rust zacht Billy’ gaat een brede groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaarthits en gestreamde herdenkingsdiensten. De voorstelling is zaterdag 29 februari te zien in Theater De Vest.

Iedereen krijgt te maken met rouwen en afscheid. Regisseur Eva Line de Boer pleit dan ook voor een meer open relatie met de dood, zowel on- als offline. ‘Rust zacht Billy’ is een ode aan alle pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

Voor en na de voorstelling schrijft Lars van der Werf persoonlijke gedichten voor wie dat wil. Zijn versjes zijn kort en ogenschijnlijk simpel, maar ze doen wel iets met je.

De voorstelling begint om 20:15 uur. Kaarten kosten 19,50 euro, inclusief drankje en garderobe en zijn te bestellen via theaterdevest.nl of aan de balie. Rust zacht Billy is een 'Vers van De Vest' voorstelling.
Pin It