In de Alkmaarse wijk De Mare strijdt een huishouden al jaren tegen geluidsoverlast van de buren. Omdat de overlastgever zich verzet, verloopt ook het juridische proces als stroop. Intussen hebben de bewoners de aangrenzende muren met isolerend materiaal beplakt en beplakte schotten bij de televisie gezet. Ze slapen onder isolatiemateriaal voor een beetje nachtrust.

Het zit wijkagent Bas Wijnen dwars, maar hij kan zelf weinig bijdragen. "Het zijn civiele zaken waarbij woningbouwverenigingen, gemeente en zelfs de Rijdende Rechter gemoeid zijn. Geluidsmetingen zijn gedaan. Camera's waren geplaatst om bewijs te verzamelen."

"Maar de advocaat van de overlastgever vocht dit aan en de camera's moesten verwijderd worden vanwege de wet op de privacy", vervolgt Wijnen. "Tussen zittingen zit maanden en na uitspraken heeft de tegenpartij weer de mogelijkheid om in beroep te gaan."

Wijnen laat weten dat er in De Mare nog een langslepende kwestie loopt, waar hij ook weinig mee kan. Er wordt wel eens gemopperd dat er te weinig wordt opgetreden tegen overlast, maar deze casussen tonen dat dit bijzonder lastig kan zijn, wanneer de overlastgever niet mee wil werken. (foto: Twitter @POL_BWijnen)
Pin It