Vrijdag 28 februari komen The Preacher Men naar Podium Victorie in Alkmaar. Het Nederlandse trio werd in 2014 opgericht door saxofonist en componist Efraïm Trujillo, samen met Hammond-speler Rob Mostert en drummer Chris Strik. Ze spelen jazz maar zijn ook niet vies van een beetje blues. Na het concert is er een afterparty met DJ Soil Convention.

Na de release van hun alom geprezen ‘Preaching Out Loud’ in 2016 en een uitgebreide concertreeks keerden The Preacher Men in het najaar van 2018 terug naar de studio voor hun tweede album. De titel verwijst naar zowel het genre als de stemming van de plaat. Zeven nummers zijn gloednieuwe composities van Efraïm Trujillo. De legendarische ingenieur/producer Al Schmitt werkte mee aan een deel van de opnames.

'Blue' werd verkozen tot beste blues album van 2018 door Jazzism Magazine en in 2019 won de band de Edison publieksprijs.

Inloop is vanaf 19:30 uur en het concert begint om 20:45 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop via podiumvictorie.nl. (foto: Ferry Knijn)
Pin It