Alkmaar Centraal


Donderdag rond 12.30 uur is een trein is bekogeld met stenen ter hoogte van de Hectorlaan in Heerhugowaard. Even later hield de politie twee jongens van 16 en 17 jaar aan die over het spoor liepen. Eén van de stenen ging door een ruit, waardoor een reizigster en haar kind onder het glas kwamen te zitten. De 41-jarige moeder had 's nachts geen oog dicht gedaan en is nog altijd flink geschrokken, vertelt ze mediapartner NH Nieuws. "Een rijdende trein bekogelen: wie doet nou zoiets?"

De vrouw, die anoniem wil blijven, zat nietsvermoedend in de trein op weg naar Alkmaar. "Juist op een moment dat ik wegkeek van het raam, hoorde ik een ontiegelijk harde klap. Meteen daarna kreeg ik een regen van glas over me heen". Ook een paar andere reizigers werden door rondvliegend glas geraakt. "Er brak best wel wat paniek uit".

"Een vrouw die voor mij zat ontfermde zich meteen over me en haalde de glassplinters uit mijn nek en haar. Een meisje dat achter mij zat, 16 jaar is ze, was ook flink geschrokken", vertelt de moeder, die zich aanvankelijk groot hield, maar in Alkmaar met knikkende knieën uitstapte. "Ik ben er toch wel aardig van onder de indruk. Het is heel heftig. En het glas zat werkelijk overal. Toen ik thuis ging douchen, zaten er zelfs nog splinters in m'n ondergoed."

Op een paar kleine sneetjes na is de vrouw met de schrik vrijgekomen. "Maar ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. Ik blijf maar denken: 'Wat als die steen een halve meter lager was gegooid'. Dat is nog wel de ergste schrik, want als dat was gebeurd weet ik niet hoe ik eraan toe zou zijn."

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. "Ze moeten hier flink voor worden gestraft, want wat er is gebeurd is levensgevaarlijk. En als je zo oud bent, weet je echt wel waar je mee bezig bent."

De politie onderzoekt nog of de twee jongens inderdaad de stenengooiers en roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl