Alkmaar Centraal


Vanwege de vele problemen die inwoners ondervinden met het digitale vergunningsysteem van ParkeerService heeft het college van Alkmaar besloten de bezoekerskaart van 2019 te verlengen. Deze kosteloze verlengingen loopt tot 1 juni, ondanks dat de coöperatie aangaf dat de problemen voor 1 februari verholpen zouden zijn. "Zo komt er meer tijd om de maatwerkoplossingen voor inwoners (...) te implementeren", staat in een van memo aan de gemeenteraad.

ParkeerService ging vanaf december gefaseerd over op Parkstart, een online vergunningensysteem onder andere voor de bezoekerskaart. Maar inwoners vinden Parkstart gebruiksonvriendelijk. Bovendien zitten er meerdere softwarefouten in. Het college vindt dit "zeer kwalijk" en "onacceptabel".

Op aandringen van het college is met ParkeerService afgesproken dat er zo vaak als nodig bestuurlijke afstemming plaatsvindt en dat het servicepunt van
van ParkeerService aan het Mallegatsplein tot later open is. Tot 1 februari is het servicepunt doordeweeks open van 9:00 tot 16:00 uur, behalve op de koopavonden. Dan is het kantoor open tot 20:00 uur.

Er wordt aangepast gehandhaafd in vergunningsgebieden, tenminste tot en met 17 januari van kracht. Daarna wordt de stand van zaken opnieuw met ParkeerService besproken.

Op 1 februari wordt in gebied G (Oud Rochdale en Stadhouderskwartier) vergunninghoudersparkeren ingevoerd. Zolang Parkstart problemen blijft ondervinden, regelt de gemeente zelf het beheer. De bewoners in het G-gebied worden hierover geïnformeerd.

ParkeerService ondervindt elders in het land ook problemen. Coöperatieleden Alkmaar, Amersfoort en Alphen gaan een extra ledenvergadering voeren. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl