Alkmaar Centraal


Zaterdag bracht een groep 'nostalgisten' een bezoek aan de oude binnenstad van Alkmaar. Gehuld in kleding vanuit de jaren 1920 en 1930 waren ze een opvallende verschijning in de straatjes van d' Oude Stad. Maar het gaat bij de hard kern veel verder dan het dragen van vintage kleding; ze proberen ook echt naar die tijd te leven.

Club Interbellum telt in Nederland ongeveer 350 leden met een harde kern van zo'n 30 nostalgisten. Ze zijn niet van deze tijd. Ze verlangen terug naar het leven tussen de twee wereldoorlogen. Het was een tijd die voor velen als duister te boek staat, met crisisjaren en de opkomst van het fascisme, maar de clubleden houden van aspecten van het leven uit die tijd. Bijvoorbeeld muziek, kleding of interieur, maar ze missen de nette omgangsvormen en gemeenschapszin uit die tijd. Komt het goed uit dat ze elkaar makkelijk kunnen herkennen aan hun kleding.

Het jongste lid is 14 jaar en hult zich dagelijks in vintage kleding. De echte die hards gaan verder. Ze houden omgangsvormen aan en hebben hun woning nostalgisch ingericht, al is hier en daar de moderne technologie zoals een computer nog wel eens te vinden.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage van het Alkmaarse uitstapje van Club Interbellum. Alle foto's zijn te zien op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl