Op 1 januari neemt Stadswerk072 de afvalinzameling in de Schermer over van HVC, nu het gebied alweer een aantal jaren tot gemeente Alkmaar behoort. Dit betekent dat de inzameldag voor inwoners van Driehuizen, Grootschermer, Oterleek, Schermerhorn, Stompetoren, Ursem en Zuidschermer kan veranderen.

Inzameling van plastic en restafval zal eens per vier weken blijven gebeuren en het ophalen van GFT om de week. Medio december wordt de inzamelkalender voor 2020 gepubliceerd op stadswerk072.nl. Het is mogelijk de ophaaldata te koppelen aan de agenda op de telefoon en notificaties te ontvangen. Aan het einde van het jaar volgt de papieren inzamelkalender. De papierinzameling blijft hetzelfde. Verenigingen halen samen met Roele De Vries het papier en karton op dezelfde dagen aan huis op.

Grofvuil kan gratis afgeleverd worden bij het Afvalbrengstation aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar, maar het is vanaf nu ook mogelijk om via stadswerk072.nl een afspraak te maken om grofvuil gratis op te laten halen.
Bekeken: 3422x