Alkmaar Centraal


De Alkmaarse agent die vorige week woensdag belaagd werd door twee jongeren heeft veel steun gekregen vanuit zijn omgeving. Via Twitter uit Bas Wijnen, wijkagent voor De Mare, zijn dank: "Winkeliers, wijkbewoners, collega's, volgers, partners; bedankt voor alle steun & onvoorwaardelijk vertrouwen in mij na 't incident."

Op die bewuste woensdag ontdekte Wijnen twee jongeren bij zijn dienstwagen, terwijl ze bezig waren om spullen te stelen. Daarna ontstond een vechtpartij tussen de twee en Wijnen, waarbij naar zijn pistool werd gegrepen. Hij voelde zich toen genoodzaakt zijn dienstwapen te gebruiken. De belagers vluchtten en zijn voor zover bekend nog niet achterhaald.

"Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar bedankt dat jullie je niet hebben laten leiden door sommige berichtgeving in de media", laat Wijnen verder weten.

Dat Wijnen zoveel support krijgt is niet verwonderlijk. Uit zijn eigen berichten blijkt al dat hij hart heeft voor zijn werk en voor zijn wijk. Zelfs tijdens zijn lange weekend vrij deed hij iets nuttigs, door groente- en fruitnetjes te sparen voor een actie van Buurthuis 't Ambacht. "Ik kan geen mandarijnen & uien meer zien!" (foto: Twitter @POL_BWijnen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl