Alkmaar Centraal


De brand die woensdagochtend vroeg woedde aan de Alkmaarse Hazenkoog, heeft weinig overgelaten van het bedrijfsverzamelpand. De puinhopen rookten in de ochtend nog na, terwijl sloopwerkzaamheden waren opgestart. NH-verslaggever Anne Kleinstra maakte bij daglicht de balans op. "Er is niets van over. Het is een grote puinhoop. De brandweer is nu aan de achterkant de gaskraan aan het afsluiten. Dan zou de brand volledig uit zijn."

"Dit is verschrikkelijk. Veertien jaar levenswerk", zei de eigenaar van Hyundai Parts emotioneel tegen Kleinstra. Het bedrijf dat hij samen met zijn zoon runt werd het hardst getroffen, samen met meubelmakerij Jan Gunneweg. "Het enige dat over is, is oud ijzer". Een aantal ondernemers uit de omgeving staan op dat moment ook te kijken naar de ravage. "Het enige geluk dat we hebben, is dat er geen gewonden zijn gevallen."

De brand ontstond rond 04:00 uur. Een uur later volgde een NL-Alert vanwege de zware rookontwikkeling en de stank. Rond 09:15 uur werd het sein "brand meester" gegeven. De brand zou ook zijn ontstaan aan de achterkant, maar hoe is nog onduidelijk. Er hing nog een sterke verbrande autobandengeur, die tot in Heerhugowaard te ruiken is. "Heel Heerhugowaard meurt naar verbrand rubber", aldus een inwoner op Facebook.

Een stuk van de Beverkoog was uren lang afgesloten. Later werd het grootste deel daarvan vrijgegeven, in ieder geval om wandelend naar werk te kunnen. (foto: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl