Dierentehuis Alkmaar e.o. verhuist sneller dan gepland naar Purmerend. Het onderkomen aan de Bergerweg is te slecht geworden. Naar verwachting wordt er in februari of maart verhuisd. Al is er voor zwerfkatten Stichting Zwerfdier en voor egeltjes Samen Prikken in Broek op Langedijk, een volwaardige opvang is er dan in de regio niet meer.

Het voormalige Dierenopvangcentrum Waterland  in Purmerend werd overbodig, maar voldoet nog steeds aan gestelde eisen. Er zijn slechts een aantal kleine aanpassingen nodig. Dierenopvang Alkmaar spreekt van een "enorme kwaliteitsverbetering".

Voor een gevonden of gewond dier vanuit Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk of Heiloo, verandert er niets. Dierenambulance Noord-Kennemerland blijft het meldpunt. Wel worden de dieren dan opgehaald en naar de nieuwe locatie gebracht. Vanuit Castricum blijft Dierenambulance Kennemerland het aanspreekpunt. Dieren zullen vanuit deze gemeente waarschijnlijk naar Dierentehuis IJmuiden gaan.

Bewoners die afstand willen doen van hun eigen dier kunnen naar Purmerend rijden, maar als men geen vervoer heeft dan kan een afspraak gemaakt worden met de Dierenambulance in Alkmaar. Diezelfde dag nog zal het dier naar Purmerend worden vervoerd. Overigens zit de Dierenopvang van regio Schagen in Dirkshorn.

Hoe lang het Dierentehuis verdwijnt uit de regio is nog onduidelijk. Er moeten afspraken gemaakt worden met de verbonden gemeenten over de bouw van een nieuw gebouw of eventueel aanpassing van een bestaand pand.
Pin It
Bekeken: 3854x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/