Dit weekend vond de Maestro’s KLUP Challenge plaats in de Duitse stad Bocholt. HollandSchermen was met een grote delegatie florettisten aanwezig op dit grote internationale schermtoernooi. Lotte Dammroff en Thalitha Sluman domineerden samen het toernooi voor meiden onder 13 jaar oud, en zelfs in de categorie onder 15 jaar pakten ze goud en zilver.

Lotte en Talitha zijn jonger dan 13 jaar, maar zó goed dat ze ook om de prijzen konden strijden in de hogere leeftijdscategorie. En dat bewezen ze overtuigend. De jonge floret-schermsters schakelden iedereen uit, totdat ze tegenover elkaar stonden in de finales. Lotte won vervolgens het goud in de categorie U13 en Talitha zilver. In de finale U15 waren de rollen omgekeerd: toen pakte Talitha het goud en moest Lotte genoegen nemen met zilver.
Bekeken: 2739x