Zaterdagavond speelde Heren 1 van DAW tegen het nog ongeslagen Sassenheim en moest daarbij het stellen zonder Maurits de Bruijn vanwege een schorsing.  Arjen Duijndam van het tweede team leverde versterking in deze tiende wedstrijd, maar de koploper in de 3e Bondsdivisie A was toch te sterk. Na het verschil te maken in de eerste helft, won Sassenheim met 8-13.

DAW ging goed uit de startblokken en kwamen direct met 1-0 voor dankzij Arjan Baron. Sassenheim verdedigde vanuit een zonespel en daar kwamen de Alkmaarders maar moeilijk doorheen. Bovendien kon de gastploeg, ondanks druk tijdens de aanvallen, soms wel tevoorschijn komen en scoren. Aan het eind van het eerste kwart kon Baron nog zijn tweede goal scoren voor 2-5.

In het tweede part had DAW nog geen antwoord op de tactieken van Sassenheim en liepen de tegenstanders verder uit naar 2-8. Dylan Branderhorst maakte voor rust nog 3-8. In het derde kwart leverde de thuisploeg meer strijd en kon meer kansen creëren. Daan Happe en Jeroen Fennema zorgden ervoor dat de stand gelijk opliep naar 6-11.

Ook het laatste kwart had DAW meer controle. Corne Thoes en Arjen Duijndam leverden twee doelpunten. Maar met wederom een gelijkspel bleef het verschil gelijk en eindigde de wedstrijd in 8-13.

Na afloop keek trainer/coach Rob van Hove alvast vooruit. "Volgende week nog drie punten halen om aansluiting met de middenmoot te halen, op weg naar de doelstelling".

DAW H1 had die aansluiting in de achtste wedstrijd veroverd door op te veren na een reeks moeizame uitwedstrijden, maar de Sassenheimers zorgden ervoor dat de mannen nu weer net onder de middenmoot bungelen. De laatste wedstrijd voor de vakantie moet dus weer aansluiting leveren.
Bekeken: 2014x