De politie van Alkmaar-Duinstreek moest zaterdagnacht vol aan de bak in Alkmaar en Bergen tijdens de stapavond. Dit blijkt uit meerdere berichten van agenten op sociale media. Ze doen melding van vechtpartijen, mishandelingen, openbare dronkenschap, vernielingen, een steekpartij en agenten die in het gezicht gespuugd zijn.

In Alkmaar vonden vooral op het Waagplein "meerdere opstootjes en vechtpartijen" plaats waarbij de politie moest ingrijpen, meldt wijkagent Bart Pruiksma. Hij plaatste daarbij een foto van een vernielde glazen deur (alleen is niet duidelijk waar dit was) en legt middels een hashtag verband met openbare dronkenschap. Wijkagent Virgil de la Haye voegde daar aan toe dat twee agenten in het gezicht zijn gespuugd.

De agenten hadden het in Bergen nog veel drukker. Wijkagent Maarten van der Molen meldde een steekincident, maar het slachtoffer "wilde niets". De daders waren gevlucht en niet meer achterhaald. Verder was er een aanhouding vanwege het mishandelen van een portier, is er over een politieauto gelopen, werd er bekeurd voor het vernielen van feestverlichting en was er een aanhouding met daarbij verzet en belediging van een agent. Een schril contrast met de vrijdagnacht. Van der Molen had het toen over "een goede sfeer en leuke feestjes".

Operationeel expert Johan de Caluwé schetste eveneens een beeld van mishandelingen, vernielingen en meer in het werkgebied. (foto: Instagram / pol_huiswvroonm)
Pin It
Bekeken: 4585x
https://ee.itk.ac.id/data/